tiistai 11. heinäkuuta 2017

Sinne sun tänne?

Heii!

Oon ratsastellu kesälomalla vielä pitämättä taukoa, nyt tuli hyvä hetki kirjoittaa tunneista :)

HD:lla eli Heliodoralla tunti meni hienosti, vaikkakin oli välillä hankala pitää laukkaa yllä. Tamma on mahtava siitä, että se reagoi istuntaan ja katseeseen herkästi. Tästä syystä pysähdykset ja reitit oli enimmäkseen onnistuneita. Tosin oli muutama hetki, jolloin HD kokeili minua, kun se pysähtyi eikä suostunut kulkemaan pyytämääni reittiä. Voihan myös olla, etteivät apuni olleet tarpeeksi selvät tai miellyttävät. Tai onhan muita syitä miljoonia, mutta ensimmäiseksi nämä tulivat mieleen.

Mikon tunti oli aika vääntämistä, kun oikeasti ratsastin tosi rumasti. Asiaan vaikutti se, että en muista olleeni aluksikaan ollut kovin hyvällä tuulella, kun nousin selkään. Muistan vain repineeni Mikkoa suusta ja paukuttaneeni pohkeilla ja raivonneeni mielessäni, kuinka mikään ei onnistu. Hävettää vieläkin, miten en osaa ajatella asioista positiivisella tavalla, työstää hevosta tai ajatella jokaista tuntia ja hevosta yksilöllisenä. Sähläsin suurimmaksi osaksi selässä, eikä se ollut Mikosta varmaan kovin miellyttävää. Harmittaa, mutta tähän ei saa jäädä miettimään, vaan kehittymään. Hankalia haastavia hevosia pitää ratsastaa olemalla nopea, pehmeä ja tarkka avuista, sillä yleensä ne ovat lahjakkaita hevosia. Ne koukuttavat omalla tavallaan, sillä jos osaa jollain sellaisella ratsastaa hyvin, voi sanoa, että on kehittynyt. Ja sitä minä haluan jos jotain. Eli tämän tunnin kehityspisteisiin kuuluu pehmeys, jännityksen rentoutus, oikeanlainen pukeutuminen (oli tosi kuuma), työstäminen sekä kehonkoordinaatiokyky sekä oikea asenne haastavilla hevosilla ratsastukseen.

Ritvan tunti meni viime viikolla taas tosi hyvin, vaikkakin poni oli jo aiemmalta tunnilta väsähtänyt. Ritva oli tosi miellyttävä kuolaimelle, mistä pidän paljon Ritvassa! Laukat nousi tosi hyvin, Ritva yritti oikeasti paljon, koska tunsin, että se oli jo väsynyt. Ulkopohje ei mennyt täysin läpi, mutta jonkinlaisia ympyröitä sain aikaan. Taivutukset menivät ihanan hyvin, johtuen varmaan pohkeenväistöistä. Eli, ne pohkeenväistöt eivät varmasti olleet täydelliset, sellaisia kiemuroita, välillä tahti vaihteli suurestikin ja vääntelehdin satulassa milloin minkäkinlaisessa asennossa. Mentiin välillä valehtelematta suoraan ja välillä ei liikuttu eteenpäin ollenkaan, vaan suoraan sivusuunnassa.
Se hyvä juttu tässä kyllä on, että sain työstettyä aika hyvin pohkeenväistöjä ja ihan kohtalaisia sieltä tulikin :) Yksi jopa ravissakin :D

Tänään on tiistai ja on myös ratsastustuntini, joten sitä odotellessa! <3

Tässä ensi viikolla lähden Gotlantiin, joten yritän saada myös sieltä kuvia. Käyn nimittäin sielläkin ratsastamassa :) Mukavaa kesäloman jatkoa teille!

-Annika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti