sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Hot Finale "Kerttu"

Moikka taas!

Alotan varmaan aina tolla samalla tervehdyksellä mutta ihan sama :D

Kävin eilen ratsastamassa. En aluksi tiennyt menikö hyvin vai huonosti, mutta loppujen lopuksi se oikeasti meni ihan hyvin. Täydellistä se ei ollut mutta ensimmäistä kertaa ratsastin Kertulla.

Kerttu on tummanruunikko 14-vuotias tamma ja ainakin 155cm korkea. Kerttu on pitkälle koulutettu, mutta voin kyllä sanoa että ei mikään helpoin hevonen.

Eli siis tunnilla oli suunnitelmissa vasta- ja myötäasetuksia, harjoitusravia, pysähdyksiä ravista pysähdyksiin ja liikkeelle lähtemisiä pysähdyksistä raviin. Ja tietenkin laukat :)

Jo alussa tajusin että Kerttu ei todellakaan ole mikään erityisen eteenpäinpyrkivä hevonen, mutta se oli ihan hyvä tässä vaiheessa koska jännitin paljon ratsastamista.
No kyllä me liikkeelle päästiin ja jopa raviin :D Kertun ravi oli töksähtelevää ja siitä Heidi sanoikin että silloin se liikkuu hitaasti. 
Tehtävät oli hankalia, vaikka ne kuulosti ihan helpoilta. Taas arvostus kouluratsastajia nousee pilviin, kun tajuaa miten hankalaa se oikeasti on.
Kerttu oli nihkeä välillä ja monesti kun pysähdyin, se nyki ohjia ja lähti peruuttamaan. Nuo virheet on taas mun omia, miksi en laittanut hevosta töihin. Kerttu turhaantu siitä myös kun sähelsin niiden ohjien kanssa. Tähän auttaa pelkästään ratsastaminen ja hauskanpito! Ei se oikeasti ole niin vakavaa, vaikka aina ei menisikään nii hyvin.

Eihän se edes mennyt huonosti vaan tuli ihan hyviäkin pätkiä. Positiivinen yllätys oli että Kerttu taipui tosi hyvin ympyröillä ja myötä- ja vastataivutuksissa(kunhan vain itse muistin pohkeen).
Laukka oli hieman nihkeä ja Kerttu ei aina nostanut koska mulla oli liian epätasaiset avut, mutta muutama hyvä nosto tuli :)

Haluan ehdottomasti mennä Kertulla vielä koska niin osaava ja opettavainen hevonen on kyseessä. Tosin mun pitää vaan muistaa olla puskematta hevosta liikkeelle(se ei auta) ja pitää jalat ja kädet vakaina.

Tällaista tällä kertaa, vähän sekava ja pitkä, mutta tänne on tarkoituskin kertoa miten meni :D

-Annika-

p.s. Kuvaajaa en ehtinyt kysyä, sen verran kiire tuli, pahoittelut jälleen... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti